Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Yeşil Sigorta nedir?

Yeşil Sigorta nedir?

Yeşil Sigorta nedir?

Yurt dışına seyahat ettiğinizde ve orada herhangi bir kaza durumu olduğunda Yeşil Sigorta adlı sistem sizlere hasar konusunda yardımcı olacaktır.

Yeşil Sigorta olarak bilinen “Uluslararası Motorlu Taşıt Sigorta Sertifikası” yardımıyla olası kazalarda meydana gelen hasalar karşılanmaktadır. Dolayısıyla yurt dışı seyahatinizde kazaya karışırsanız endişelenmenize gerek yok. Çünkü Yeşil Sigorta sayesinde maddi zararlardan korunmuş olursunuz.

Yeşil Kart Sistemi’nin işleyişini sağlamak için sisteme dahil ülke hükümetleri tarafından Yeşil Kart büroları kurulmuştur. Bu bürolar Yeşil Kart Sistemi dahilinde herhangi bir ülkeye kayıtlı motorlu bir taşıtın ülkesi dışında neden olacağı trafik kazası sonucu ortaya çıkan maddi ya da bedeni zararları karşılayabilmek amacıyla faaliyet göstermektedir.

Ülkelerin sınır kapılarında Yeşil Sigorta imkânı

Sigorta ücretlerini belirli şehirlerin Turing bürolarında kredi kartı aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Bu şehirlerin arasında İstanbul, İzmir, İpsala, Kapıkule ve Hamzabeyli bulunmaktadır. Sınır kapılarında Yeşil Sigorta oluşturma imkânınız bulunmuyorsa, bankalar ve sigorta şirketleri de internet üzerinden yeşil sigorta yaptırmanızda yardımcı oluyor.

“Greencard” olarak da adlandırılan yeşil kart, üçüncü kişilere verilen olası hasarlar için oluşturulmuş zorunlu bir sigortadır. Dilerseniz, kendi aracınız için Türkiye’deki kasko poliçenize yurt dışı teminatı oluşturabilirsiniz.

Yeşil kart sigortasının geçerli olduğu ülkeler

Yeşil kart sigortasının geçerli olduğu ülkeler arasında Avusturya, İrlanda, Arnavutluk, İzlanda, Andorra, Lüksemburg, Belçika, Letonya, Bulgaristan, Litvanya, Bosna Hersek, Malta, Beyaz Rusya, Fas, İsviçre, Moldova, Kıbrıs, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Karadağ, Almanya, Norveç, Danimarka, Hollanda, İspanya, Portekiz, Estonya, Polonya, Fransa, Romanya, Finlandiya, Rusya, İngiltere ve K.İrlanda, İsveç, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan, Slovak Cumhuriyeti, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Tunus, İsrail, Türkiye, İran ve Ukrayna bulunmaktadır.

Bu yazıyı paylaş