Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan Türk yatırımcılar için cazip hale geldi

Bulgaristan Türk yatırımcılar için cazip hale geldi

Bulgaristan Türk yatırımcılar için cazip hale geldi

Bulgaristan’da çalışmak ve girişimci olmak isteyenlerin öncelikle Bulgaristan’ın isteği şartları, koşulları ve izinleri bilmesi gerekmektedir. Bunun için ilk olarak D vizesi alınması şarttır. D vizesini aldıktan sonra Bulgaristan’da çalışmak mümkündür.

AB üyeliği ile dünyadaki birçok yatırımcıya ev sahipliği yapan Bulgaristan; üretim maliyetlerinin düşük olması, coğrafi koşulları ve Türkiye ile köklü bağlara sahip olması ile Türk yatırımcılar ve vatandaşlar için de cazip bir hale geldi. Ülkedeki fırsatlar yatırımcılar için büyük bir pazar potansiyelini doğuruyor.

Çok sayıda Türk firmasının bulunduğu Bulgaristan düşük bir işsizlik oranına sahiptir. Ülkede iş kurmak ya da başkasına ait bir iş yerinde çalışmak mümkündür. Bu nedenle Türk girişimcilerin en fazla yatırım yaptıkları ülkelerden biri de Bulgaristan’dır.

Birçok Türk firması var

Günümüzde tekstilden petrokimyaya, otomotiv yan sanayinden enerjiye kadar çeşitli sektörlerde yüzlerce Türk firması ülkede üretim yapmaktadır. Bulgaristan’da otelcilik, bankacılık, gıda, kağıt ve ambalaj, tekstil, madencilik, elektronik gibi sektörlerde faaliyet gösteren Türk firması vardır.

Kısacası Türk firmalarının Bulgaristan’daki faaliyetleri her geçen gün geçtikçe artmaktadır. Türkiye, Avrupa ülkeleriyle yaptığı ticaretin karayolu ile taşınan kısmının büyük bir bölümünü Bulgaristan üzerinden gerçekleştirmektedir. Ülkenin Bursa, İstanbul, Kocaeli gibi Türkiye’nin üretim merkezlerine yakın olması da büyük bir avantajdır.

Bulgaristan’da nasıl iş bulunur?

•        İnternette birçok iş bulma sitesi vardır. Bu siteler Bulgar ve Türk çeşitliliğine sahiptir.

•        Türkiye’den Bulgaristan’a işçi gönderen firmalara başvuru yaparak Bulgaristan’a çalışmak için gidilebilir.

•        Bulgaristan’da girişimci olarak bulunan ve şirket açmış yetkililer ile iletişime geçerek iş bulmak mümkündür.

Bu yazıyı paylaş