Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Otellerde alınan korona virüs önlemleri

Otellerde alınan korona virüs önlemleri

Otellerde alınan korona virüs önlemleri

Seyahat yasaklarının belirli bir kısmının kalkmasıyla birlikte korona virüs nedeniyle geçirdiğimiz bu zor dönemi biraz olsun huzura çevirmek sizin elinizde.

Aylardır hayalini kurduğunuz tatili artık ertelemek zorunda değilsiniz. Oteller ve pansiyonlar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın zorunlu tuttuğu önlemlere bağlı olarak düzenlenip müşteriler için hazır olacak.

Misafirlerin endişesiz ve rahat bir tatil geçirmeleri adına otellerin korona virüs sertifikası alması zorunlu hale getirildi. Sertifikaya katılım Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tüm işletmeler için mecburi oldu.

Otel genelindeki uygulamalar

Bu kapsamda, öncelikle otel içindeki prosedürü kapsayan her türlü işlem kontrol edilecek. Buna ek olarak sosyal mesafeyi korumanız için yerde yönlendirme amaçlı işaretler olacak. Ortak kullanılan alanlarda alkol bazlı dezenfektanlar bulunarak her yerde hijyen olanağı sunulacak. Hijyen konusunda tüm personele gerekli eğitimler verilip uyarılarda bulunulacak ve MEB onaylı Hijyen Eğitimi Sertifikası almaları sağlanacak.

Ayrıca virüsün bulaşma riskini önleme amacıyla otele girişte ve otelin bazı kısımlarında x-ray dışında elle aranma uygulaması en aza indirilecek. Bunlara ek olarak tüm otellerde koruyucu ekipman ve maskeler bulunacak ve havalandırma filtreleri düzenli olarak değiştirilecek. Ortak alanların doğal yollar yardımıyla havalandırılması sağlanıp misafirlerin endişesiz bir ortamda bulunması hedeflenecek.

Olası acil durumlar için izolasyon alanları belirlenip güvenlik için gerekli tüm önlemler alınacak.

Misafirler için kurallar

Hijyen konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Otele girişte size alkol bazlı dezenfektanlar verilecek ve tatiliniz boyunca bunları tekrar temin edebilme hakkına sahip olacaksınız. Buna ek olarak resepsiyonda size Covid-19 önlemleri hakkında yazılı ve sözlü olarak bilgilendirme yapılacak.

Ödeme işlemi esnasında pos cihazlarına dokunmayı engelleme amacıyla ödemeyi temassız veya online olarak gerçekleştirmeniz de faydalı olacaktır.

Size verilen odanızın kartı veya anahtarını da belli aralıklarla dezenfekte etmeniz hijyen açısından önem arz etmektedir.

İstisnai durumlar dışında valizinizi ve eşyalarınızı odanıza kendiniz çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.

Odalardaki yeni düzenlemeler

Korona virüs kapsamında odanızda bazı yeni düzenlemeler olacak. Bunların arasında odada kullanılan tüm ekipmanların düzenli olarak temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve banyo ve mutfak malzemelerinin tek kullanımlık olması yer alıyor.

Mutfak ve restoranlardaki önlemler

Kaldığınız otelin mutfağı ve restoranı ile ilgili bir kuşkunuz olmaması için gerekli tüm önlemler alınıyor. Öncelikle mutfaklar için özel olarak hazırlanmış bir temizlik protokolü bulunmaktadır. Tüketeceğiniz gıdaların güvenliği adına her şey bu protokole uygun olarak hazırlanacaktır. Mutfakta bulunan tüm ekipmanların hijyeni ve temizliğine son derece önem verilmekle birlikte servis ekipmanları da kullanımdan önce ve sonra derinlemesine temizlenecektir.

Restoranlarda oturacağınız masaların arasında en az 1,5 metre ve sandalyelerin arasında da en az 60 cm olmasına dikkat edilecek.

Açık içecek makinalarından içecek isterseniz personeller size yardımcı olacaktır. Eğer açık büfe uygulaması olan bir otelde tatil yapıyor iseniz, yemekler görevliler tarafından dağıtılacaktır.

Yüzme havuzları ve plajlarda dikkat edilenler

Yüzme havuzlarının ve plajların ortak kullanım alanı olmasından dolayı bu kısımlar önlem konusunda daha yoğun dikkat edilmesi gereken bölgeler haline geldi.

Açık havuzlarda klor seviyesi 1-3 ppm arasında olup kapalı havuzlarda bu sayı 1-1,5 ppm arasındadır. Yeni önlemlerle hijyeni sağlamak açısından havuzların klor seviyesi düzenli olarak kontrol altında tutulacak. Havuz ve plaj alanındaki tuvalet, duş ve soyunma odaları düzenli olarak dezenfekte edilip sizlerin güvenliği için kontrol edilecek. Bunlara ek olarak plajlarda sosyal mesafeyi koruma adına belirli kurallar konulacak.

Fitness ve SPA alanları için önlemler

Fitness ve SPA alanlarını kullanmak istiyorsanız sağlığınız için bazı noktalara dikkat etmek durumundasınız.

Hamam, sauna ve buhar banyosu gibi yerlerde 30 dakikayı aşmayacak şekilde bulunmanız gerekmektedir. Her kullanımdan sonra sizlerin bulunduğu alanlar 15 dakikalık bir süre ile temizlenip dezenfekte edilecektir.

Buna ek olarak bu alanları kullanıyorsanız tüm misafirlerde olduğu gibi güvenliğiniz adına sizin de kaydınız tutulacak ve isminiz alınacak.

Özellikle SPA alanında nem oranının yüksek olması nedeniyle uygun hava kalitesi sağlanacak ve nem oranı kontrol altında tutulacak.

Son olarak sabun ve şampuan ürünleri tek kullanımlık olmak üzere birden fazla kişi kullanmayacak.

Güvenliğiniz için…

Kaldığınız oteldeki tüm önlemlere uymanız sizin ve sevdiklerinizin sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Aylardır hayalini kurduğunuz tatilinizi bu önlemler çerçevesinde huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilir, kötü günlerinizi arkanızda bırakabilirsiniz. Tatil tesisleri sizin güvenliğiniz için tüm gerekli noktalara dikkat etmektedir.

İyi tatiller…

 

Bu yazıyı paylaş