Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Kayak tutkunlarının vazgeçilmez adresi: Bansko

Kayak tutkunlarının vazgeçilmez adresi: Bansko

Kayak tutkunlarının vazgeçilmez adresi: Bansko

Sadece yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de Bulgaristan oldukça tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. 

Özellikle kayak yapmayı seven kişiler için Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın güneybatısında bulunan Pirin Dağı‘nın eteklerinde kurulu kayak merkezleri harika bir seçenek olacaktır. Pirin Milli Parkı’nın içerisinde müthiş güzellikte olan gölleri, şelaleleri ve manzaraları izlemenin keyfini kış güneşi ile birlikte çıkarabilirsiniz. 

Kayak tutkunlari için Pirin Dağı eteklerinde büyük kayak pistleri mevcuttur. Bunlardan biri olan Bansko Avrupa’da bulunan kayak merkezlerine göre daha uygun fiyatlı olduğu için turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. 

Huzur dolu bir yürüyüş

Dünya Kayak Ödülleri kapsamında Bansko Kayak Merkezi, Bulgaristan’ın en iyi kayak merkezi olarak seçildi ve Avrupa‘nın da en iyileri arasında yer alır.Bansko yalnızca bir kayak merkezi değil, aynı zamanda bir yerleşim yeridir. Kayak yapmayı sevmeyenler, Bansko‘nun küçük ve şirin kasabasını ziyaret edebilirler. Burada yapılan huzur dolu bir yürüyüş size mutluluk getirecektir. 

Müzeleri gezmeden dönmeyin

Kasabanın ana caddesi Pirin ismiyle bilinir. Bu cadde üzerinde ufak dükkanlara, tezgahlara, döviz bürolarına ve birçok şeye rastlayabilirsiniz. Özellikle kasabada bulunan evlerin muhteşem taş ve ahşap mimarisi gözünüze çarpacaktır.

Sanatseverler’e Pirin Meydanı’nda bulunan Nikola Vaptsarov ve Neofit Rilski müzelerini gezmeden dönmemelerini tavsiye ediyoruz.

Bu yazıyı paylaş