Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Hafta sonu için tatil rotanız: Sofya

Hafta sonu için tatil rotanız: Sofya

Hafta sonu için tatil rotanız: Sofya

Komşu kapısı Bulgaristan, hafta sonu küçük bir tatil yapmak için en doğru adreslerden biri denilebilir. Bulgaristan’a otobüsle, trenle veya arabayla rahatça ulaşabilirsiniz.

Her gün onlarca otobüs firması Bulgaristan’da birçok noktaya İstanbul’dan sefer düzenliyor. İstanbul dışında Bursa’dan da otobüs seferleri bulunuyor ve oldukça ekonomik fiyatlarla hizmet veriyorlar. İster arabayla, isterseniz de diğer araçlarla Bulgaristan’ı adım adım keşfedebilirsiniz.

Bulgaristan’da özellikle başkent Sofya hafta sonu kaçabileceğiniz harika bir rota. Şehir birbirinden güzel tarihi yapılarıyla herkesi büyülüyor. Balkanlar’ın gözde rotaları arasında bulunan Sofya’da çok fazla gezip görülecek yer var. İşte bunlardan bazıları:

Alexsandr Nevski Katedrali

Balkan coğrafyasının en büyük Ortodoks kilisesi. Katedral Neo Bizans mimarisi ile inşa edilmiş. Günümüzde Bulgar patriğine ev sahipliği yapmış. Şehri ziyarete gelenlerin kesinlikle uğramadan gitmediği bir yer. Sofya ile iç içe olmuş. Burada hissiyat ve yaşanmışlıklar yüzünüze vurabilir. Muhteşem bir baş yapıt.

Boyana Kilisesi

Üç kilisenin birleşiminden oluşan Boyana Kilisesi’nde 13. yüzyıldan kalma freskler bulunuyor. İlk kısmı 10. yüzyıl, ikinci kısmı 13. yüzyıl ve üçüncü kısmı 19. yüzyılda yapılmış. Küçük ama güzel bir yer. İçerisi ücretli ve rehber eşliğinde gezilebiliyor. Duvarlarında Hristiyanlık tarihine ait önemli olaylar resmedildiğinden fotoğraf çekimi yasak. Şehir merkezine biraz uzak ancak otobüsle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Rotunda Stevi Georg (Aziz Geroge Rotandası)

Sofya’nın en eski yapısı olan küçük bir kilise. Roma döneminden kalan sokaklar ortaya çıkarılmış. Kilisenin içerisine girdiğinizde çok eski duvar süslemeleri karşılıyor sizi. Kırmızı tuğlalar çok şirin bir hava katmış. Şehir merkezine çok yakın başkanlık binası avlusunda saklanmış bir tarih görebilirsiniz.

Sofya Sinagogu

En büyük ikinci sinagog. Bu sinagog, batı ve doğu motiflerinin bir karışımı ile güzel bir şekilde dekore edilmiştir. İçerisinde Türk avizeleri bulabilirsiniz. Bu sinagog 2. Dünya Savaşı bombardımanı sonucu yıkılmış. Daha sonra tekrar inşa edilmiş. İçerisinde 2. Dünya Savaşı’nı anlatan bir müze de var.

Zlatnite Mostove

Sofya’da doğaya kaçabileceğiniz harika bir adres. Sofya'dan kısa bir mesafede bulunuyor.  Sizi Vitosha Dağı'nın eteklerinde bulunan bu muhteşem “kayalar nehrine” götürür. Kilometrelerce yolu ve kayalıklardan oluşuyor. Gününüzü burada geçirmek için harika bir yol.

 

Bu yazıyı paylaş