Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Eylül ayında gidilebilecek en güzel 5 tatil yeri

Eylül ayında gidilebilecek en güzel 5 tatil yeri

Eylül ayında gidilebilecek en güzel 5 tatil yeri

Tatil için en uygun mevsimin yaz olduğu düşünülse de eylül ayında da tatil planlayanlar oldukça fazla. Sonbaharın başlangıcı olan eylül ayında sarının her tonundan tutun da kırmızının farklı tonlarına kadar pek çok rengi sergileyen doğa bir harika oluyor.

Eylül ayında muhteşem bir tatil geçirmek için muhteşem alternatif mevcut. Kavurucu sıcaklar yerine sonbaharın serinliğinde tatil yapmak istiyorsanız size birkaç harika tatil noktası önerimiz var. Eylülde özellikle Akdeniz ve Ege’de denizin keyfi bambaşkadır. Eylül ayında güzel bir tatil için önerilerimiz:

 

Fethiye

Eylül ayında Fethiye’ye giderek oldukça doğru bir seçim yaptığınızı söyleyebiliriz. Fethiye şehrin gürültüsü ve stresinden kaçıp huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez noktası. Fethiye’nin özellikle Eylül ayında sakinliği paha biçilemez.

Oldukça keyif alacağınız Fethiye tatilinde Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, 12 Adalar, Cennet Koyu ve Saklıkent Kanyonu gibi muhteşem yerlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum

Yabancı turistlerden de oldukça yoğun ilgi gören Bodrum, harika bir tatil geçirebileceğiniz bir yer. Buradaki denizin güzelliğini, sahillerin ferahlığını ve Bodrum gecelerinin canlılığını mutlaka tatmanızı öneririz.

Bodrum’a giderseniz görmeniz gereken yerler arasında Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi, Tavşan Adası, Bitez Plajı, Antik Tiyatro, Pedesa Antik Kenti, Yalıkavak ve Su Altı Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır.

Marmaris

Marmaris hem güzelliğiyle hem de kültürü ile Türkiye’nin en sevilen tatil noktalarından biridir. Muhteşem koylara sahip olan Marmaris’i rüya gibi bir tatil yaşamak için mutlaka ziyaret etmelisiniz. Marmaris’te eylül ayının da beraberinde getirdiği sakinlik eşliğinde denizin tadını çıkarmak muhteşem.

Marmaris’te tatil yapmaya karar verdiyseniz mutlaka İçmeler, Kız Kumu, Kleopatra Adası, Bördübet Koyu, Marmaris Kalesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, Baca Mağarası ve Amos Antik Kenti görmelisiniz.

Kaş

Olağanüstü berrak bir denize sahip olan Kaş, herkesin yoğun beğenisini toplayan bir tatil noktasıdır. Antalya’nın ilçesi olan Kaş’ta bol eğlenceli ve bol huzurlu geçireceğiniz tatili asla unutmazsınız.

Kaş’a yolunuz düşerse mutlaka Kekova, Kaputaş Plajı, Kaleköy, Kalkan, Patara, Xanthos Antik Kenti, Demre ve Meis Adası’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Alanya

Alanya’da denizin en güzel olduğu zaman eylül ayıdır. Burada ideal bir deniz sıcaklığında dalgasız ve sakin bir denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Alanya’da ekim ayının ortasına kadar rahatça denize girmek mümkün.

Alanya tarihi, kültürü ve doğasıyla kendine has özellikleri olan şehirlerden biri. Alanya’da tatilinizi geçirmeye karar verdiyseniz kale, müze ve tersane gibi birçok gezilecek yeri olduğunu unutmayın.

Alanya Kalesi, Dim Çayı, Dim Mağarası, Kleopatra Plajı, Damlataş Mağarası, İncekum Plajı ve Seyir Terası Alanya’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden.

 

İyi tatiller…

Bu yazıyı paylaş