Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

‘Dijital Aşı Sertifikası’ nasıl alınır?

‘Dijital Aşı Sertifikası’ nasıl alınır?

‘Dijital Aşı Sertifikası’ nasıl alınır?

Pandemi ile mücadele sürecinde hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi. Uygulamaya Avrupa Birliği’ne uyumlu sağlık pasaportu oluşturma kısmı da eklendi. Bu yeni güncelleme özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelere seyahat etmeyi planlayanlar için oldukça önemli.

Aşı pasaportu nasıl alınır?

Avrupa Birliği aşı pasaportu oluşturmak istiyorsanız yapmanız gereken adımlar şu şekilde:

Hayat Eve Sığar uygulamasını açtığınızda ana ekranda ‘AB uyumlu sağlık pasaportu’ yazısı karşınıza çıkacak. Oraya tıkladığınızda Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş Health Pass uygulamasına yönlendirileceksiniz.

Bu adımdan sonra öncelikle Health Pass uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza çıkan bilgilendirmeyi de okuduktan sonra telefonunuzun kamerasına erişim izni vermeniz gerekiyor. Akabinde de Gizlilik Politikası’nı onaylamalısınız.

Health Pass ile Dijital Sağlık Cüzdanı’na sahip olun

Uygulama üzerinden Dijital Sağlık Sertifikalarınızı görüntülemek için ilk önce e-Nabız hesabınıza giriş yapıp COVID-19 butonuna tıklamanız gerekiyor. Üst bölümde AB Uyumlu Sağlık Pasaportu bölümünü göreceksiniz. Bu kısımdan aşı sertifikalarınızı oluşturabilirsiniz.

Ardından oluşturduğunuz sertifikaları Health Pass uygulamasında yer alan ‘Dijital Sağlık Sertifikası Ekle’ kısmına yüklemeniz gerekiyor.

İlk adımı başarıyla tamamladıysanız ikinci adıma geçebilirsiniz.

İkinci adımda oluşturduğunuz aşı sertifikanızı sisteme ekleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle e-Nabız uygulamasından oluşturulan sertifikanızın karekodunu okutmalısınız ve sonrasında bu kodun altında bulunan TAN kodunu sisteme yazmalısınız.

Bu adımları da gerçekleştirdikten sonra ‘Dijital Sağlık Cüzdanı’ kısmında eklenilen sertifikalarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Belgenizin geçerliliğini kontrol etmeyi unutmayın

Oluşturduğunuz belgenin geçerliliğini kontrol etmek önemlidir. Bunu gerçekleştirmek için ‘Sertifika Doğrula’ kısmından belgenizi teyit edebilirsiniz.

Söz konusu sistem, yurt içi ve özellikle yurt dışı seyahatlerinizde aşı, bağışıklık ve diğer sağlık bilgilerinin hava yolu şirketleri ile paylaşılmasını ve böylelikle sorunsuz bir seyahat gerçekleştirmenizi hedefliyor.

Unutmamalıyız ki; nerede bulunduğumuzdan bağımsız olarak salgına karşı önlem almak son derece önemlidir. Seyahatlerinizi de güvenli ve problemsiz bir şekilde gerçekleştirmek adına Dijital Aşı Sertifikanızı oluşturmanızı öneririz.

Bu konudaki tüm sorularınız için Balkan Travel deneyimli kadromuz yanınızda. Bize ulaşın…

Sağlıkla kalın…

Bu yazıyı paylaş