Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan Turistik Vizesi hakkında merak ettikleriniz

Bulgaristan Turistik Vizesi hakkında merak ettikleriniz

Bulgaristan Turistik Vizesi hakkında merak ettikleriniz

Bulgaristan Turistik Vizesi’ne sahip olmak istiyorsanız; dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle bilmeniz gereken konu; bu vize için talep edilen belgeleri Bulgaristan Konsolosluğu’nun belirliyor olmasıdır.

Eğer Bulgaristan’a eğlence, gezi, tur veya seyahat için gitmeyi düşünüyorsanız, turistik vize tam size göredir.

Vizenizin onayı açısından Bulgaristan’da bulunmak istediğiniz tarihleri de belirterek otel rezervasyonunuzu yaptırmanız ve o şekilde başvurunuzu gerçekleştirmeniz önemlidir. Vize onayı ile ilgili tüm detayları bünyemizdeki deneyimli çalışma arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Bulgaristan Turistik Vize için hangi evraklar gereklidir?

Turistik Vize için gerekli olan evraklar arasında seyahat dönüşü sonrası en az 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaport, Bulgaristan vize başvuru formu, biometrik fotoğraf, aile nüfus kayıt örneği ve Bulgaristan turist vizesi başvuru dilekçesi yer almaktadır.

Bunlara ek olarak finansal gelirinizi belgeleyen banka hesap özetiniz de istenmektedir. Buradaki önemli nokta hesabınızda seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılayabilecek miktarda bakiye olmasıdır. Ayrıca banka hesap cüzdanınız başvurunuzdan son 10 gün içerisinde alınmış olmalıdır.

Finansal gelir dışında mesleki durumunuzu da belirten evraklara ihtiyaç vardır.

Eğer çalışıyor iseniz; Şirket izin onay belgesi, işe giriş zamanınız, maaşınız, pozisyonunuz ve izinli olduğunuz tarihler gerekmektedir.

Şirket sahibi iseniz; Şirketin ticaret odası kaydı, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesinin kopyası ve vergi levhası gerekmektedir.

Öğrenci iseniz; Orijinal ve güncel tarihli öğrenci belgeniz, seyahatinize sponsor olan ebeveyninizden tüm masrafların karşılandığına dair bir dilekçe, ebeveynlerinizin ekonomik durumunu belirten belge, nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam tekmili vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.

Öğrenci iseniz ve 18 yaşın altında iseniz; Ebeveynlerinizden noter tasdikli izin belgesi mutlaka gerekmektedir.

Çiftçi iseniz; Ziraat Odası’ndan verilmiş çiftçi belgesi gerekmektedir.

Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi veya Mühendis iseniz; mesleğiniz ile ilgili oda kaydı veya meslek kimlik kartı gerekmektedir.

Sizin veya sponsorunuzun bağlı olduğu şirketin resmi kimliğini belirten evraklar da gerekenler arasında yer almaktadır. Bunların arasında aşağıdaki belgeler bulunur:

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, vergi levhası ve faaliyet belgesi.

Seyahatinizi destekleyici evraklar

Bulgaristan’a gittiğiniz zaman konaklayacağınız yerin rezervasyon bilgilerini ve gidiş-dönüş uçak biletlerinizi de başvurunuza eklemenizi tavsiye ediyoruz. Buna ek olarak Bulgaristan sağlık seyahat sigortası da yaptırmanız da sizin yararınıza olacaktır.

Seyahatinizi destekleyici belgeler vize başvuru onayınızın olumlu sonuçlanması açısından önemli olacaktır.

Bulgaristan Turistik Vize ile ilgili önemli uyarılar

Bulgaristan Turistik Vizesini almış olsanız bile, sınır girişlerinde polisler ve memurlar ülkeye giriş izni vermeme hakkına sahiptir. Buna ek olarak girişte otel rezervasyonunuz veya harcamalarınızı nasıl karşılayacağınız sorulabilir. Bunlara hazırlıklı olmanızı öneriyoruz.

Eğer Bulgaristan’a aracınız ile seyahat edecekseniz, yeşil sigorta yaptırmayı unutmayın. İlaveten uluslararası bir ehliyete sahip olmanız gerekmektedir.

Eğer 18 yaşından küçük iseniz; başvurunuzda muvafakatname gerekmektedir. Bu konuda detaylı bilgi almak için Balkan Travel’e başvurabilirsiniz.

Türkiye oturum izni sahibi ve yabancı ülke vatandaşı iseniz; başvurunuzu doğrudan Bulgaristan Konsolosluğu’na veya Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yapabilirsiniz.

Bulgaristan vize başvuruları konusunda yetkili merciler

Bulgaristan vize başvurularında yetkili merciiler arasında Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu, Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu ve Bursa Bulgaristan Konsolosluğu bulunmaktadır. Başvurunuz hakkında merak ettiğiniz tüm detayları Balkan Travel deneyimli kadromuz ile beraber açıklığa kavuşturuyoruz.

Vize başvurunuz ne zaman sonuçlanır?

Kısa süreli vize başvuruları (C tipi vize) yaklaşık 5-10 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Ancak olası aksilikler durumunda bu süre uzayabilmektedir. Bu konuda tüm yetki Bulgaristan Konsolosluğu’na aittir.

Turistik vizenizin süresini mi düzeltmek istiyorsunuz?

Bulgaristan Konsolosluğu’ndan verilen turistik vizenizin planlanan süreden daha kısa olması durumunda Balkan Travel deneyimli kadromuzun desteğiyle sürenin düzetilmesi talebiyle başvuru yapabilirsiniz.

Bulgaristan Turistik Vize başvurunuz kabul edilmedi mi?

Ret ile sonuçlanmış vize başvurunuzun harç bedelleri iade edilmemektedir. Turist vizesi için ödediğiniz miktar tek kullanımlıktır. Dolayısıyla tekrar başvurmak isterseniz, yeniden harç yatırmanız, tekrar evrak hazırlamanız ve yeni bir başvuru yapmanız gerekmektedir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Eğer Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport (hususi, hizmet ve diplomatik pasaport) sahibi iseniz; Turistik Vize için başvuru mecburiyetiniz bulunmamaktadır. Ayrıca Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ veya Sırbistan vatandaşı iseniz; vize almanıza gerek yoktur.

Bulgaristan Turistik Vizesi için başvurmak istiyorsanız, istenilen belgeleri eksiksiz olarak sunmanız gerekmektedir. Bütün başvuru süreciniz boyunca sizlere yardımcı olmaktan Balkan Travel olarak büyük mutluluk duyarız. Deneyimli kadromuzla birlikte her zaman yanınızdayız.

Bu yazıyı paylaş