Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan İçin Yeni Ehliyet Şartı

Bulgaristan İçin Yeni Ehliyet Şartı

Bulgaristan İçin Yeni Ehliyet Şartı

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği, Bulgaristan’a seyahat edecek vatandaşları yakından ilgilendiren bir konuda bilgi notu yayınladı. Sürücü belgesi kullanımı hakkında yapılan açıklamaya göre; Türkiye’de 2020 yılı sonuna kadar kullanılabilmekte olan eski tip ehliyetler Bulgaristan’da artık geçerli sayılmayacak.


Yapılan kontrollerde eski tip ehliyet tespit edildiği zaman sürücülere çeşitli cezalar uygulanacak. Bu cezalar arasında ehliyet ve ruhsata el konulması ve aracın trafikten menedilmesi yer alıyor. Ceza almamak adına seyahatlerde yeni tip sürücü belgesinin mutlaka olması gerekiyor.

Transit olarak geçecekler


Ayrıca Bulgaristan’dan transit olarak geçecek olan Türkiye vatandaşlarının da dikkat etmesi gereken hususlar söz konusu. Bu vatandaşların da uluslararası geçerliliği olan yeni tip ehliyete sahip olması büyük önem taşıyor. Diğer yandan yeni tip ehliyete sahip olan kişilerin de Bulgaristan’da altı aydan uzun süre ikamet etmeleri gerektiği takdirde ehliyetlerini Bulgaristan sürücü belgesiyle değiştirmesi lazım.

Bu yazıyı paylaş